Prodej kávy široká nabídka kávy z celého světa

Zrnková káva Nido 7 Geisha – dokonalý zážitek z kolumbijských hor

Káva z panamského srdce

Hacienda La Esmeralda je ikonickou plantáží v Panamě, rozkládající se na úpatí neaktivního vulkánu Barú, v nadmořské výšce přes 1 800 m n. m. Toto výjimečné místo s chladnějším klimatem, bohatou vulkanickou půdou a mlžným mikroklimatem vytváří ideální podmínky pro pěstování odrůdy Geisha, která zde dosáhla světového věhlasu.

Plantáž se nachází v provincích Boquete a Jaramillo – oblastech, které jsou právem považovány za „zlatý trojúhelník panamské kávy“.

Geisha – kávová královna z Esmeraldy

Právě zde, na plantáži Hacienda La Esmeralda, byla v roce 2004 znovuobjevena odrůda Geisha (Gesha), která dnes patří mezi nejdražší a nejžádanější kávy světa.
Díky preciznímu pěstování a ručnímu sběru jen nejzralejších třešní nabízí káva Esmeralda Geisha nesrovnatelnou chuťovou komplexnost – v šálku rozpoznáte tóny bergamotu, jasmínu, medu, broskví a limetky, doprovázené elegantní sladkostí a čistým, dlouhým dozvukem.

Každý šálek je malým uměleckým dílem, který odráží tradici i inovaci rodiny Petersonových, jež tuto plantáž spravuje již po tři generace.

Ideální podmínky pod vulkánem Barú

Vulkán Barú, poslední aktivní před více než 500 lety, obohatil okolní půdu minerály, které dodávají kávovníkům mimořádnou sílu.
V kombinaci s vysokou nadmořskou výškou, teplotními výkyvy mezi dnem a nocí a bohatou mlhou vzniká mikroklima jedinečné na celé planetě.
Právě tyto podmínky dávají kávě Hacienda La Esmeralda její nezaměnitelnou chuťovou stopu – jemnou, květinovou a plnou hloubky.

Proč patří Esmeralda mezi nejvýznamnější kávové plantáže světa

Vulkanická půda plná živin

Ruční sběr a precizní zpracování metodou washed i natural

Pěstování výběrové arabiky Geisha v nadmořských výškách nad 1 600 m

Opakovaný vítěz soutěží Best of Panama

Káva, která inspirovala generace baristů i pražíren po celém světě

Chuť Panamy ve vašem šálku

Káva z Hacienda La Esmeralda se praží pouze v malých dávkách, aby vynikla její čerstvost a autentický terroir.
Každé espresso i filtrování přináší dokonalou rovnováhu mezi ovocností, jemnou aciditou a dlouhou medovou sladkostí – kávu, která se právem řadí mezi nejlepší na světě.

Chuťový profil a aroma

Káva Nido 7 Geisha zaujme už při prvním přivonění – v aroma se objevují tóny jasmínu, bergamotu, medu a tropického ovoce. Chuť je hedvábně jemná, s dlouhým a čistým dozvukem, který zanechává příjemnou sladkost připomínající broskev, med a bílé květy.
Tento chuťový zážitek nejlépe vynikne při přípravě na filtru, V60, Chemexu, Aeropressu nebo v espresso variantě pro skutečné znalce.

Odrůda Geisha – legenda mezi kávami

Původ odrůdy Geisha sahá do Etiopie, odkud byla v polovině 20. století přivezena do Panamy a později i do Kolumbie. Zde se stala symbolem kvality a prestiže.
Geisha kávy se pravidelně umísťují mezi nejlépe hodnocenými výběrovými kávami na světě a jejich ceny často patří k nejvyšším. Nido 7 Geisha nabízí dostupnější variantu této výjimečné kávy – bez kompromisů v kvalitě.

Doporučená příprava

Pro maximální chuťový zážitek doporučujeme:

Poměr: 6 g kávy na 100 ml vody

Teplota vody: 92–94 °C

Příprava: filtr (V60, Chemex), espresso, moka konvička

Mletí: střední až jemné (na přání meleme dle způsobu přípravy)