Prodej kávy široká nabídka kávy z celého světa

French Press Bialetti

Podle názvu se může zdát, že tenhle přístroj pochází z Francie,ale opak je pravdou a první french press vyrobili v Itálii, kde si tuhle konvičku nechali patentovat.

Pouze z nějakých pověstí se říká, že french press vymyslel velkou náhodou jeden francouz z Provance, který si připravoval svoji oblíbenou kávu klasickým způsobem. Pomletou kávu zalil vždy horkou vodu, jenže jednou to udělal naopak. Do hrníčku zapomněl nasypat pomletou kávu a první nalil horkou vodu. Do vody nasypal kávu, ale ta udělala na povrchu nepříjemnou krustu a tak ho napadlo tuhle vrstvu kávy stlačit sítkem dolů. A to je asi první zmínka téhle přípravy a postupně se zdokonalovala.

Dnešní podoba French pressu

Je to asi nejlevnější a nejjednoduší příprava filtrované kávy. French press je skleněná konvička s pístem, který má na konci filtr, který přefiltruje tekutinu se sedlinou.

Výhody

výhodou je jednoduchost. Nepotřebujete mít žadné složité znalosti, váhy, filtry, speciální konvice. Stačí vám obyčejný mlýnek, varná konvice a tenhle naprosto jednoduchý přístroj. A v neposlední řadě, je to rychlost. Namelete si kávu, zapnete rychlovarnou konvici, mezi tím se můžete chystat do práce. Poté kávu zalejete, stlačíte píst a máte hotovo.

Je to ideální příprava pokud jste zvyklí si brát kávu s sebou do termohrnku. Nebo když vám dojde domů více hostů, stačí udělat kávu ve velkém frenchpressu a máte minimálně 5 šálků dobré kávy najednou. Žádný stres a běhání po kuchyni. Za mě je to nejlepší volba pro začátečníky a ty co neradi dělají něco navíc, nebo musí něco chystat.

French press není jen na kávu

A to je další jeho výhoda. Můžete si v něm připravit svůj oblíbený sypaný čaj nebo čaj z čerstvého zázvoru a máty. Je to skvělý domácí pomocník.