Prodej kávy široká nabídka kávy z celého světa

Moka Express Bialetti

Moka konvička je jedním z pomocníků při domácí přípravě kávy. Tento drobný předmět představil světu Alfonso Bialetti roku 1933. Jeho snem bylo vynalézt způsob, jak by si Italové zvyklí silnému espressu mohli připravit podobný nápoj v pohodlí domova. V Itálii se jeho výrobek rychle rozšířil a dodnes se moka konvičkám někdy přezdívá bialetky.

Oproti ostatním alternativním metodám má moka konvička několik specifik. Chuť v ní připravené kávy nejvíce připomíná chuť italského espressa. Je tedy intenzivní a doporučuje se vypít jí menší množství. Jediné, co jí chybí, je světlá crema na povrchu. Další výhodu představuje téměř nerozbitné provedení, které oceníte například na cestách.

Moka konvičky jsou ve své podstatě jednoduché přístroje a na trhu se vyskytují v nesčetných variantách. Výběr ideálního produktu je navíc v tomto případě velmi individuální záležitostí, takže srovnávat moka konvičky mezi sebou a hledat tu jedinou nejlepší postrádá smysl. To nám však nebrání v tom, abychom vybrali modely pro různé typy zákazníků a označili jejich hlavní benefity.