Prodej kávy široká nabídka kávy z celého světa

Kávou proti rakovině

20 letý výzkum potvrdil příznivé účinkyVýzkum ohledně pití kávy a jejich účinku na rakovinu prostaty, uskutečnili američtí vědci na vzorku 50 000 mužů během 20 let. Ten jednoznačně prokázal, že muži, kteří vypili denně šest a více šálků kávy, což se už považuje za nadměrnou konzumaci, byli vystaveni riziku vzniku rakoviny prostaty méně, než muži, kteří kávu nepijí.
Také by vás mohlo zaujmout: Káva jako lék: Snižuje riziko cukrovky, rakoviny i Alzheimera.


Snižuje nejen riziko, ale i úmrtnost

Výzkum dokonce přinesl i další pozitivní výsledek. Nadměrné pití kávy nepřináší pouze nižší riziko, že na tento zákeřný druh rakoviny onemocníte. Vědci zjistili, že pití kávy také zvyšuje šanci, že nad touto chorobou zvítězíte a to dokonce až o 60%.


Kofeinové, i bez kofeinu

Vědci nezjistili, která složka kávy zapříčiňuje lepší imunitu a vyšší vyliečiteľnosť této nebezpečné choroby. Je jedno, jestli pijete kávu s kofeinem nebo bez něj. Účinky kávy fungují stejně, ať už kofein obsahuje, nebo ne. Vypadá to tedy tak, že před nemocí jsou tak chráněni i muži, kteří pijí bezkofeinovou variantu kávy.

Čím to je?

I když nevíme přesně, která složka je nositelem těchto pozitivních vlastností, jisté je, že káva podporuje tělesné procesy rozkládání cukrů a ovlivňuje i hladinu pohlavních hormonů. Oba tyto faktory se v medicíně označují jako rizikové pro vznik rakoviny prostaty.

Také by vás mohlo zaujmout: Rakovina prostaty: Včasné odhalení příznaků vám může zachránit život!

Bolesti, nebo změny nikdy nepodceňujte

Pánové, kteří holdují kávě by mohli být před touto chorobou ve výhodě, což však samozřejmě nemusí být pravidlem. Proto nelze podceňovat žádné změny, či bolesti při močení, nebo v oblasti podbřišku, tehdy vždy ihned vyhledejte lékaře. Je třeba také chodit na pravidelné prohlídky do urologické ambulance.

Nezapomínejte na pravidelné urologické prohlídky

Odhalit v počátečních stádiích ji může jen specialista urolog, který provede speciální vyšetření a test. Pravidelná kontrola u urologa, kterou by měl každý absolvovat jednou za tři roky je ale pro většinu mužů noční můrou a následky její lidé nejsou dost bývají fatální. Pokud vás trápí pálení při močení, nebo nějaké změny, ihned navštivte odborníka.