Prodej kávy široká nabídka kávy z celého světa

Od květu ke kávovému zrnu

Sklizeň

Jakmile jsou zrna plně vyzrálá, musí být sklizena. Toto se také děje opakovaně. Produkt dobré kvality je získáván sbíráním zrn jednoho po druhém, buď ručně, nebo s využitím speciálního vybavení. Jakékoliv zpoždění sklizně zrn poté, co plně dozrají, by mohlo vést k zapaření a následnému kysnutí nebo k spontánnímu opadu zrn ze stromu, což vede ke snížení kvality výroby. Nehledě na výše uvedená tvrzení, celý proces sklizně je komplexní a drahý, takže teoreticky jsou všechna kávová zrna sklízena dohromady v čase, kdy je naprostá většina z nich zralá. Dokonce jsou sklízena i zrna, která nejsou zcela zralá, aby se snížila cena druhé sklizně a aby se ochránila před útokem hmyzu. Díky moderní technologii jsou v současnosti užívány pro sklizeň speciální automatické stroje. Skládají se z velkých pásových vozidel řízených člověkem sedícím na konci každé řady rostlin. Stroj na sběr plodů setřásá zralá zrna z keřů a zároveň je shromažďuje do sběrného zařízení.

Aroma a proces pražení

Díky krátkému, ale důležitému procesu získá káva svou barvu, chuť a aroma. Kávová zrna jsou umístěna ve velkém pražícím zařízení, jakémsi obrovském otáčivém bubnu, na dobu patnácti minut: v této etapě, díky důmyslným systémům, které postupně zvyšují teplotu v bubnu až na 230 °C, ztrácejí zrna 20% své hmotnosti, zatímco jejich objem vzroste o 60%. Během této fáze karamelizují cukry a dužina částečně uhelnatí: během tohoto procesu získá káva svou nezaměnitelnou barvu a specifické aroma. Speciální senzory cyklicky kontrolují teplotu tak, aby bylo zajištěno rovnoměrné pražení kávy, i když lidský faktor ve výrobě je stále nezbytný. Ještě před fází chlazení zajišťuje specialista na kávu správnou hladinu pražení a správnou barvu pražené kávy. Nejlepší způsob chlazení je studeným vzduchem. Tento způsob chlazení zaručuje špičkové aroma kávy.

Různé cesty k nezapomenutelnému zážitku

Existuje přibližně 100 druhů kávy (kávovníků), ale k přípravě kávy se používají pouze čtyři druhy ze dvou rodů:

Arabica a Robusta

Coffea Arabica má následující vlastnosti: je snadno rozpustná, jemnější a méně hořká než Robusta a její podíl kofeinu se pohybuje mezi 0,8% a 1,5%.

Coffea Arabica Robusta má následující vlastnosti: je odolnější a více hořká než Arabica, má větší výnosy a její podíl kofeinu se pohybuje v rozpětí 1,7% a 3,5%.

Kávové polštářky představují nejjednodušší a nejčistší způsob, jak připravit kávu. Jsou jednorázové a nabízejí řadu výhod: jednoduchost a nenáročnosti užití, šetří čas a zaručují kvalitní espresso. Každý z ESE kávových polštářků obsahuje 7 g mleté kávy, která je stlačena a hermeticky uzavřena mezi dvěma vrstvami kvalitního filtračního papíru. Kávové kapsle jsou revolučním systémem balení, který zachovává chuť a aroma striktně dle italské tradice.