Bodum French Press Eileen na 3 šálky černý

899,00
Skladem
Bodum French Press Eileen na 3 šálky černý
EZpět

Jednoduchá příprava a elegantní design od dánského výrobce Bodum, to je french press Eileen. Praktická rukojeť z tvrzeného plastu umožňuje nejen pohodlnou manipulaci, ale dokonce je možno kávu servírovat přímo z konvice.

Provedení hrdla této konvice je na rozdíl od svého příbuzného v tomto oboru, french pressa Chambord 2, ve skle a jeho vrchní víčko uzavíratelné jednoduchým otočením, je opatřeno jemným nerezovým pístem.

Výhody French Press

  • Žádné papírové filtry, které by zadržovaly oleje obsažené v kávě
  • Objem 0,35 L
  • Jednoduchá a rychlá příprava
  • Snadná údržba a mytí
  • Lepší kontrola nad teplotou vody než u obyčejných strojů na překapávanou kávu
  • Lepší kontrola nad chutí kávy než v případě českého turka

Příprava kávy ve French Pressu

1. Dáme vařit vodu.

2. Připravíme si nejlépe čerstvě namletou kávu, která by měla být jen o něco hrubší, než oka sítka ve vašem French pressu. Množství se počítá dle spotřeby, 8 gramů na 150 ml vody.

3. Až voda vaří, vypneme ji a počkáme zhruba třicet vteřin, aby voda vychládla na přibližně 90°C.

4. Když voda vychladne na požadovanou teplotu, nasypeme do French Pressu požadované množství kávy a zalijeme ji odpovídajícím množstvím vody takovým způsobem, aby proud smočil veškerou kávu (10 vteřin)

5. Káva začne po chvilce jemně bublat, říká se také, že „kvete“. Necháme ji chvíli pracovat.

6. French Press uzavřeme víkem se zvednutým sítkem, což nám umožní uchovat tu správnou teplotu kávy po co nejdelší dobu.

7. Počkáme asi 50 vteřin.

8. Když uplyne požadovaná doba, sundáme víko French Pressu a opatrně nápoj promícháme, můžeme jím i opatrně zatočit jako se sklenicí vína při degustaci.

9. Vrátíme víko zpět na French Press, opět se zvednutým sítkem a počkáme dalších asi 90 vteřin.

10.  Jakmile uplyne požadovaná doba, opatrně sítko pomalým pohybem stlačíme dolů takovým způsobem, aby se nevychylovalo ze své osy a aby mělo neustálý kontakt se stěnami nádoby. Měly bychom dbát na to, aby se pevné částečky nedotýkaly horní části.

11.  Po stlačení můžeme kávu ihned nalévat do šálku. Ve French Pressu nenecháváme nic na později, protože by se káva přelouhovala a neměla by tak tu správnou lahodnou chuť.

Na co si dát pozor

  • Neměli bychom kávu míchat uvnitř nádoby nerezovou lžičkou. Při příliš prudkých pohybech by totiž mohlo dojít k prasknutí skleněné nádoby.
  • Píst by se měl stlačovat opravdu opatrně. Příliš prudké stlačení by mohlo zapříčinit vystříknutí horké kávy z nádoby.

O výrobci

Bodum je dánská společnost, která se již více jak 50 let zabývá tím, jak co nejvíce usnadnit přípravu kávy a nabídnout vám krásné, ergonomické a především funkční pomůcky se zcela promyšlenými detaily, které vedou až k dokonalosti samotných výrobků. Zakladatel této společnosti zastával názor, že: „Krásný design nemusí být drahý.“, a tímto mottem se společnost řídila nejen v minulosti, ale řídí se jím až do dnešní doby. Společnost Bodum je již po desetiletí jedničkou v oblasti pomůcek pro přípravu kávy a čaje. Dlouho však nezůstala pouze u tohoto segmentu a své aktivity rozšířila také do oblasti stolování a přípravy pokrmů. Co se týče designových zásad společnosti, ty jsou nadčasové a snaží se neustále přizpůsobovat požadavkům zákazníků. Kuchyňské doplňky značky Bodum jsou oblíbené v celém světě, což dokazují nejen různá ocenění za design, ale také nominace mezi 25 nejoblíbenějších produktů světa. Největší přízeň si tato společnost získala především mezi milovníky kávy a čajů.

Podobné produkty