Články

Cibetková káva - Kopi Luwak

22.12.16

Nejdražší a nejlepší káva světě. Velmi ceněná, protože je její roční produkce velmi nízká. Kávové zrna 100% arabiky vysoké kvality, ze kterých je tato káva vyráběna jsou nejprve pozřena divokou cibetkou, projdou jejím trávícím traktem kde jsou obohacena o enzymy a vitamíny, poté jsou z jejího trusu zrna vybírána a teprve pak přichází na řadu další zpracování této kávy jako její pražení.

...Celý článek

Káva Bristot

22.12.16

Filozofie Bristot je stále stejná, která charakterizuje značku od svého vzniku: kvalita a excelence. To bylo v roce 1919, kdy zakladatel pražení Domenico Bristot začal intenzivním výzkumem realizovat svůj sen. Jeho filozofie byla a je vytvořit kombinaci vysoké kvality, která by umožnila ochutnávku perfektního italského espressa.

...Celý článek

Káva AlFredo

22.12.16

Historie pražení kávy Burkhof je úzce spjata s Bavorskem. V bavorském Mnichově  vše začalo ... a stále pokračuje pražení kávy v Sauerlachu u Mnichova. Co přesně se stalo od roku 1928:

1928 Založení pražírny kávy Burkhardt a Ihmhof pány Wilhelmem Burkhardtem a Wilhelmem Imhofem v Mnichově na ulisi Sandstrasse. Zaměření: Prodej kávy a čaje v maloobchodě a restauracích.

...Celý článek

Naše vlastní pražená značka Orfeo Coffee – káva, která má duši..

22.12.16

Na chuťový profil kávy má vliv nejen místo původu, ale také odrůda, období sklizně, termín pražení a především příprava kávy. Díky správné kombinaci těchto faktorů si můžeme vychutnat kvalitní a opravdu čerstvou kávu. Čerstvost kávy je opravdu důležitá pro její chuť. Zelená káva vydrží čerstvá zhruba několik měsíců, zatímco pražená káva je čerstvá několik týdnů. Co se týče mleté kávy, její skutečná čerstvost se uchová maximálně několik hodin. Čerstvost však není vše! Důležitá je také chuť a aroma kávy. Co člověk, to jiný chuťový požadavek a stejně tak i různé odrůdy káv mají své typické chuťové vlastnosti. Kávy nám nabízejí širokou chuťovou paletu od jemných, lehkých káv, přes ty s kulatou plnou chutí, až po kávy s výraznou aciditou. Častá chuť kávy je čokoládová a oříšková, avšak můžeme se setkat i s ovocnou či karamelovou a mnoha dalšími. Stejně tak i aroma se liší káva od kávy. Časté je kořenité, květinové nebo skořicové aroma. Je pouze na vás, kterou z chutí a káv si oblíbíte právě vy.

...Celý článek

O kávě

22.12.16

Káva dostala své jméno po latinském označení rostlinného rodu Coffea. Tento rod náleží k čeledi mořenovitých, Rubiaceae, která zahrnuje víc než 500 rodů a 6000 druhů. Většina z nich jsou tropické stromy a keře.

Všechny druhy Coffea jsou dřeviny, počínaje malými keříky až po více než 10 metrů vysoké stromy. Barva listů přechází od nažloutlé k purpurové. Ze dvou nejznámějších odrůd druhu Coffea arabica – Typica a Bourbon – se vyvinulo mnoho odrůd, mezi jinými Caturra ( pěstovaná v Brazílii a Kolumbii ), Mundo Novo ( rovněž z Brazílie ), Tico ( velmi rozšířená ve Střední Americe ), San Ramon ( zakrslá odrůda ) a snad nejproslulejší a zároveň nejdražší jamajská Blue Mountain.  Káva se dá pěstovat prakticky všude, nejen na obrovských, plantážích ale i na malých mýtinách v lesích.

...Celý článek

O značce Orfeo Coffee

22.12.16

Původ a čerstvost jsou dnes známkou kvality u většiny produktů, u kávy jsou však její původ a čerstvost parametrem naprosto zásadním. V naší pražírně si můžete být vždy jisti, že káva, kterou si odnesete je prvotřídní kvality. Káva, kterou zpracováváme je s láskou pěstována na plantážích ve více jak třech desítkách exotických zemí (zejména z Jižní Ameriky, Afriky a Asie). Ve většině případech se jedná o namáhavý ruční sběr zralých kávových zrn. Česáči nesmějí sbírat nezralé, chorobami postižené, poškozené či přezrálé plody, neboť tato po rozdrcení, rozmáčknutí či rozlomení nepříjemně páchnou, a mohou zkazit celou partii kávy. Vzhledem k rozdílnému zeměpisnému rozložení kávových plantáží dochází k dozrávání sklizně v různou dobu a samozřejmě každá oblast vtiskne do svých kávových zrn své specifické aroma. Zelená káva při správném skladování, vydrží v dobré kvalitě i několik let. Některé druhy kávy vydrží jen 6 až 12 měsíců. Poté částečně ztrácí aciditu. S ohledem na to že chceme nabízet našim zákazníkům tu nejlepší kvalitu, nakupujeme kávu jen pro momentální potřebu, nikoli do zásob.

...Celý článek

Kontrola kvality kávy

22.12.16

Pouze uvedení původu není zárukou kvality výsledné kávy. Kvalita kávy závisí na mnoha faktorech, ale těmi hlavními činiteli jsou člověk a příroda. Přírodní podmínky rozhodují o četnosti, délce a intenzitě srážek, o typu a kyselosti půdy. Neméně důležité je i umístění výrobních prostor, používání chemických látek a pesticidů. Vliv mají také metody používané při sklizni, způsob sušení zrn, jejich balení atd.

...Celý článek

Poškozené zásilky - reklamace přepravy

22.12.16

Vážení zákazníci,

i přes naši snahu opravdu velmi důkladně zboží balit a označovat štítkem "Křehké", občas dojde k poškození při přepravě. Pokud máte zájem reklamační řízení co nejvíce zrychlit postupujte dle návodu níže:

...Celý článek

Nákup v prodejkavy bez DPH

29.10.15

Pro naše zahraniční zákazníky, kteří jsou plátci DPH viz níže instrukce k nákupu u nás bez daně z přidané hodnoty.

...Celý článek

Matcha čaj a jeho kvalita na českém trhu

29.04.15

Zaznamenali jsme na našem trhu nabídky čínského čaje Matcha. Rádi bychom Vám ve stručnosti vysvětlili základní rozdíly mezi mletým čajem z Číny a čajem MATCHA z Japonska.

Pravý Matcha se pěstuje v Japonsku na zastiňovaných polích a slovo MATCHA je japonského původu. MAT=práškový, CHA=čaj. Technikou zastiňování, převážně u vyšších řad tohoto čaje, enormně vzroste podíl chlorofylu a tím i dalších zdraví prospěšných látek a antioxidantů. Čaj, který se sklízí na výrobu čaje Matcha se nazývá TENCHA. Z čaje TENCHA se po usušení odstraní žilky a řapíky z lístků a rozemele se POUZE čajová dužina.

...Celý článek